Hétindító írós-olvasós #13 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Hétindító írós-olvasós #13

2015. március 2., hétfő

Hétindító írós-olvasós #13

hétindító írós-olvasós
Forrás

Könyves-írós idézet a hétre:


"Az olvasók könyvvel a kezükben mennek ágyba és ébrednek másnap, azzal ülnek asztalhoz, munka közben maguk mellett tartják, sétára magukkal viszik, s az egyszer megkezdett olvasmánytól nem tudnak szabadulni mindaddig, amíg csak be nem fejezik azt. Ám alig falták be egy könyv utolsó oldalát, már mohón fürkészik, honnét szerezhetnének másikat; s ha bárhol, a nyilvános helyen, egy polcon vagy bárhol másutt megpillantanak valamit, ami a szakterületükhöz tartozik, vagy legalább olvashatónak tűnik számukra, azonnal magukkal hurcolják, s farkasétvággyal vetik rá magukat. Egyetlen dohányfüggő, kávémegszállott, borbarát vagy kártyajátékos sem kötődhet oly szorosan a maga pipájához, üvegéhez, kártya- vagy kávézóasztalához, mint az efféle könyvéhes népség a maguk olvasmányaihoz." - Johann Rudolf Gottlieb Beyer

Vers a hétre:


Fodor Ákos 

Evolúció
ugyanazt írom:
mindig más mindig másért
olvassa másnak

Játék-szabály
Mihelyt csatának
tekinted az életet:
el is vesztetted.

Változat
Beszédünk csak zaj. 
Közlendőink csók-némák: 
lényegük szótlan.

Útravaló
Akkor jársz jól, ha 
mind közelebb lépsz ahhoz, 
amitől félnél.

Kreatív feladat íráshoz:


Képzeld el a szereplőgárdádat egy ismert mese világában! Hogy nézne ki például a Jégvarázs vagy az Aladdin, ha a te karaktereid csöppennének az eredetiek helyébe?

Gondolkodnivaló íráshoz:


Mindenképpen hagyományos úton szeretnéd megjelentetni az írásaidat vagy magánkiadás is szóba jöhet? Miért (nem)?

Olvasnivaló:


A héten az egyik órámra befejezem Kemény Zsigmond Özvegy és leánya című regényét, mellette haladok tovább Natsume Szószeki könyveivel és egyéb szakirodalmakkal. 

Ti mit fogtok írni-olvasni a héten?

1 megjegyzés:

  1. Nemrég hallottam olyasmiről, hogy azok az írók, akiket még nem szerződtetett le kiadó, Amazonon árusítják a munkáikat ebook formában. Ezen elgondolkodtam, hogy jó ötletnek tűnik, bár magyar piacon nem hiszem, hogy annyira népszerű lenne. Mindig azt képzeltem ugyan, hogy egy kiadót sikerülne találnom, magánkiadás nálam esélytelen, hogy könyv formában a piacra tudjam dobni, de ez az ebookos dolog megtetszett, de az is lehet, hogy megmaradok annál, hogy a magam kedvére írok, aztán nem is bajlódom olyannal, mint a megjelentetés, mert ahogy látom a sok kritikust, igazság szerint frászt kapok a gondolatától, hogy mások kezébe kerüljön a munkám, aztán ott bírálják agyba-főbe, így a mutogatási vágyam olykor legyőzi a bírálattól való félelem.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird