Híres írók okossága - Neil Gaiman | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Híres írók okossága - Neil Gaiman

2013. december 16., hétfő

Híres írók okossága - Neil Gaiman

híres írók okossága - neil gaiman

Neil Gaiman
Neil Gaiman angol novella-, regény-, képregényíró, rádiódrámák és filmek alkotója. Művei közt szerepel A Homokember című képregény, továbbá olyan regények, mint a CsillagporSosehol, Amerikai istenek, Coraline, A temető könyve, Óceán az út végén stb. Alább az ő írással kapcsolatos tanácsai következnek:

1. Írj.

2. Pakold egymás után a szavakat. Találd meg a megfelelő szót, írd le.

3. Fejezd be, amit elkezdtél. Akármibe is kerül, fejezd be.

4. Tedd félre egy időre. Tégy úgy, mintha most olvasnád először. Mutasd meg olyanoknak, akiknek tiszteled a véleményét és akik szeretik az ehhez hasonló dolgokat.

5. Vésd az eszedbe, hogy mikor azt hallod vissza, hogy valami nem jó vagy nem működik, az majdnem mindig igaz. De mikor pontosan megmondják, szerintük mi a gond és hogyan javítsd ki, majdnem mindig tévednek. 

6. Javíts sokat, de ne feledd, hogy előbb vagy utóbb, mielőtt a műved elérhetné a tökéletességet, el kell majd engedned, és tovább kell lépned, hogy elkezdhesd írni a következőt. A tökéletesség olyan, mintha a horizontot üldöznéd. Mindig haladj előre.

7. Nevess a saját vicceiden.

8. Az írás fő szabálya, hogy ha elegendő meggyőződéssel és magabiztossággal csinálod, bármit megtehetsz. (Ez akár az életre is igaz lehet. De az írásra mindenképp.) Úgy írd hát meg a történeted, ahogy az megkívánja. Írd őszintén, és add át legjobb tudásod szerint. Nem hinném, hogy ezen kívül létezik más szabály. Olyan nem, ami számít.

Forrás

Mit gondoltok Gaiman tanácsairól? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird