Könyves hírek #2 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Könyves hírek #2

2013. december 31., kedd

Könyves hírek #2

könyves hírek
"A Shopline és a Libri egyesülésével minden eddiginél erősebb és szerteágazóbb cégcsoport jött létre a hazai e-kereskedelemben" - írja a hvg.hu. Ebben a cikkben egy interjút olvashattok Starcz Ákossal, a Shopline Nyrt. elnök-vezérigazgatójával, aki a magyar könyvpiac helyzetéről beszél.



J.K. Rowling lesz az egyik producere a Harry Potter gyermekkoráról szóló színdarabnak. A darabot két éven belülre tervezik, és az írónő elmondása szerint a roxfortos évek előtti időt, a fiatal Harry árvaságát és kitaszítottságát meséli majd el. Rowling mellett két kiemelkedő producer, Sonia Friedman és Colin Callender dolgoznak a művön. forrás



A Bookpatrol elemzése szerint a könyvek válságának vége, az e-könyvek pedig a hiedelemmel ellentétben még Amerikában sem képesek kiszorítani a nyomtatott könyvet. A linkre kattintva megtekinthetitek az adatokat tartalmazó ikonográfiát.



Sherlock Holmes köztulajdon lett az Egyesült Államokban. Sir Arthur Conan Doyle 1923. január 1-je előtt publikált 50 Holmes-műve Amerikában immár nem áll szerzői jogvédelem alatt, tehát licenszdíj fizetése nélkül szabadon felhasználható. A később keletkezett történetek csak 2022-től válnak majd köztulajdonná. forrás



2013 végére a Bookline is közzétette az idei év 100 legsikeresebb könyvének listáját. A dobogón Dan Brown, Frei Tamás és Nyáry Krisztián új könyvei szerepelnek. A teljes listát megtekinthetitek itt.



Ráadásként: a Bookriot összegyűjtötte tizenöt klasszikus könyv olvasók által készített borítóját, szerintem érdemes megnézni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird