Hétindító írós-olvasós #2 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Hétindító írós-olvasós #2

2014. szeptember 15., hétfő

Hétindító írós-olvasós #2

Erősen reménykedem, hogy ezen a héten megússzuk az esőt, a lelkemnek és a hétvégi programomnak is határozottan jót tenne egy kis napfény. :)

3. kép

Könyves-írós idézet a hétre: 

„Naponta megújuló boldogság, hogy valaki beszél hozzám a könyv lapjairól, és ezt az élményt megismételhetem, sőt ez az élmény a korom és életkörülményeim változásával mindig más és mást közöl.” – Szabó Magda

Vers a hétre:

Závada Péter - Akit most keresek

Hogy hideg voltál, mint a krémek.
Ez maradt meg abból a nyárból.
Mondataid árnyékába húzódni,
mintha egy fa tövébe.

Meg a nyomáskülönbség,
amitől a lélegzetből sóhajtás lesz.
A gondok, ahogy üres bádogdobozokként
zörögtek a mellkasodban.

Azt hiszem, összekeverlek az emlékeddel.
Ha hozzád akarok érni,
át kell nyúlnom az időn,
mint egy tükrön.

Akkor voltál az,
akit most keresek.


Kreatív feladat íráshoz:

A mai nap különös figyelemmel tekints a világra, próbálj mindenre írói szemmel nézni. Gondolj tovább egy elkapott beszédfoszlányt, fedezd fel a mélyben rejlő konfliktust vagy képzelj el egy életet a néninek a buszon anélkül, hogy behódolnál a sztereotípiáknak. Hazaérve írd le a megfigyeléseidet mindenféle formai vagy stílusbeli kötöttség nélkül. Van rá mód, hogy némi átalakítással beilleszd egy új vagy már készülő történetedbe?

Gondolkodnivaló íráshoz:

Milyen szerepet játszanak a történetedben az évszakok? Van olyan hely, ahol néhány jól megválasztott részlet segíthet, hogy az időjárás, a külső környezet ne csak díszlet legyen, hanem új jelentést adjon a mondanivalónak?

Olvasnivaló:

A héten tovább fogom olvasni Orson Scott Cardtól a Xenocide-ot (magyar címe: Fajirtás). Kétlem, hogy sikerülne befejezni, de legalább a feléig szeretnék eljutni. Ezen kívül el kellene kezdenem fordítani Ekuni Kaori japán írónő Tsumetai yoru ni című novelláskötetét. Egy könyvtárlátogatás is nagyon érik már, meglátjuk, mi lesz belőle.

Ti mit fogtok olvasni a héten? És írni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird