Hétindító írós-olvasós #4 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Hétindító írós-olvasós #4

2014. október 20., hétfő

Hétindító írós-olvasós #4

Az utóbbi időben eléggé el voltam keseredve, mert se olvasásra, se írásra nem jutott időm. Tanulás helyett csak bűntudattal tudnék olvasni, estére pedig általában olyan fáradt vagyok, hogy az ágyban nem bírom nyitva tartani a szemem. Mostanában viszont rászoktam, hogy a tömegközlekedési eszközökön mindig előkapom az aktuális könyvet. Otthonról az egyetemig kb. 10-20 oldalt sikerül elolvasnom, ami bár nem tűnik soknak, egyrészt jól esik és több mint a semmi, másrészt összeadódik, és lassan, de haladok. Így fejeztem be az elmúlt pár hét során az Egy asszony életét, a Xenocide-ot és a Péter és Jánost, utána pedig elkezdtem a Sátántangót, illetve a Dreamlandert. Amit szeretünk, arra igenis találnunk kell időt; hiába nincs rá annyi, mint szeretnénk, az a rendszeresített néhány perc is jót tesz a léleknek. :)

Forrás
Könyves-írós idézet a hétre:

"Nem számít, mennyire elfoglalt vagy, szánj időt az olvasásra, különben szándékosan tudatlanságra ítéled magad." - Konfuciusz (a képen látható idézet szabad fordításban)

Vers a hétre:
Szilágyi Domokos - Ősz
Tövist virágzik az idő, 
mázsás ködöt a levegő, 
légüres bánatok lebegnek, 
szállanak, zuhannak, leesnek.

Avar hullámzik, bokámat 
nyaldossa, szívemig fölárad 
– ősz, te szilaj, te szomorú, 
kegyelmes szívbéli háború,

add, hogy a szemem szép tágra, 
kerekedjél a világra, 
s legyen a szavam oly könnyű 
s oly éles, mint a tavaszi fű.

Kreatív feladat íráshoz:

Írj egy jelenetet, amelyben egyértelműen kirajzolódik a főszereplőd legnagyobb hibája! 

Gondolkodnivaló:

A feladathoz kapcsolódóan: mi a főszereplőd legnagyobb hibája? Ez a hiba végig megmarad, vagy a történet végére legyőzi a főhős? Ha az utóbbi, milyen folyamat vezet idáig?

Olvasnivaló:

A héten továbbra is olvasni fogom a Sátántangót, illetve ma belekezdtem a Dreamlanderbe, ami eddig határozottan tetszik, úgyhogy arra is próbálok majd időt szakítani. Ezenkívül a szakdolgozatomhoz is van egy ijesztően hosszú olvasmánylistám, jó lenne egy kicsit lefaragni belőle.

Ti mit fogtok írni-olvasni a héten? Ha elgondolkodtatok az írós kérdésen vagy akár megoldottátok a feladatot, ezek eredményét is szívesen olvasnám. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird