Könyves hírek #3 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Könyves hírek #3

2014. február 6., csütörtök

Könyves hírek #3

Szapphó portréja egy római freskón
Viselhető könyv segíti az olvasókat a karakterek érzelmeinek átélésében. ""Viselhető" könyvvel rukkoltak elő a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói: speciális szenzorok révén érzékeli, hogy épp hol tartanak benne, és egy különleges mellényen keresztül a cselekménynek megfelelő ingerekkel bombázza az olvasót" - írja az Sg.hu. A cikk többi részét elolvashatjátok itt.



Stephen King ismét tévésorozatot inspirált. Az Under the Dome című sci-fi regény után most az író egy novelláját, az Ayanát formálják sorozattá. A munkálatok az Universal Televisionnél folynak, és elsőként az NBC dönthet majd arról, hogy műsorára tűzi-e a sorozatot. Bővebben: origo.hu



Paulo Coelho és Stephen Fry napjaink legbefolyásosabb írói. "Twitteren mérhető népszerűségük alapján készített listát a The Richest napjaink öt legbefolyásosabb írójáról" - olvasható az origo.hu könyves blogján. A kanadai portál nem követőik száma alapján rangsorolta az alkotókat, hanem azt vették figyelembe, ki használja ki leginkább a Twitter nyújtotta lehetőségeket és tartja rajta keresztül a legszorosabb kapcsolatot rajongóival. A lista alapján az első helyen Paulo Coelho, a második helyen Stephen Fry, a harmadikon J. K. Rowling, a negyediken Salman Rushdie, az ötödik helyen pedig Malcolm Gladwell szerepel.



"Két új Szapphó verset találtak egy papiruszon" - számolt be a Múlt-kor történelmi portál. "Egy magángyűjteményben levő papiruszon két, Szapphó által írt verset azonosított egy oxfordi tudós. A felfedezés azért is szenzációs, mert két versének kivételével műveiből kizárólag csak töredékek maradtak fenn az utókorra."


Akár ünnepeljük a Valentin napot, akár nem, érdemes ránézni ezekre az animált irodalmi képeslapokra, melyekről ismerős arcok pillognak vissza csábosan.



Végezetül pedig egy inspiráló amerikai reklám, melynek alapszituációja, hogy egy idős ember megtanul olvasni. Ez a reklám túlmutat a termék népszerűsítésén, és komoly társadalmi kérdésekre hívja fel a figyelmet - jó lenne több ilyennel találkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird