Hétindító írós-olvasós #1 | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: Hétindító írós-olvasós #1

2014. február 24., hétfő

Hétindító írós-olvasós #1

Kellemes hétfő reggelt mindenkinek! Újabb hét áll előttünk, de legalább szép, napsütéses idővel kezdődik, így minimum egy okunk már van, hogy mosollyal vágjunk neki a teendőinknek. Az előttünk álló feladatok sokasága ilyenkor nyomasztónak tűnhet, éppen ezért fontos, hogy az elvégzendő házi feladatok, munka, takarítás, bevásárlás, főzés stb. mellett szánjunk egy kis időt saját magunkra is. 

Ha csak napi 20 percre félbeszakítjuk a rohanást és leülünk olvasni, írni (egyéb megnyugtató tevékenységet végezni), már azzal is közelebb kerültünk a könyv elolvasásához vagy annak a fránya regénynek a befejezéséhez, amivel már hónapok óta kínlódunk. Tegyük fel, hogy 20 perc alatt megírunk 500 szót, körülbelül egy oldalt. Az egy hét alatt 3500, egy hónap alatt 15000 szó. Ha többre nincs időnk, ez akkor is rengeteget számít, arról nem is beszélve, hogy feltölt, megnyugtat, és joggal lehetünk utána büszkék magunkra. :)

Forrás

Könyves-írós idézet a hétre:

"Mondj köszönetet a dicsérő olvasóknak és kritikusoknak, aztán felejtsd el őket. Írj az univerzum legintelligensebb, legszellemesebb, legbölcsebb közönségének: írj saját magad örömére."
- Harlan Ellison

Kreatív feladat íráshoz:

Hogy jobban ráérezz a szereplőd egyéni hangjára, írj meg egy jelenetet gondolatfolyamként, E/1. személyben. Mindegy, hogy a történet egyébként milyen nézőpontból játszódik, ezúttal fókuszálj csak a szereplőd sajátos látásmódjára, érzéseire, gondolataira. Úgy használd a szavakat és a mondatokat, ahogyan ő tenné, ami megkülönbözteti őt a többi szereplőtől.

Gondolkodnivaló:

Tudsz valamit a szereplőd hátteréről, ami nagy hatással volt a jellemére, de nem kerül bele a könyvbe?

Olvasnivaló:

A héten szeretném végre befejezni az Anne Frank naplóját, holnap pedig zh-t írok Chinua Achebe nigériai író Széthulló világ című regényéből, úgyhogy nem ártana abba is belekezdeni. ^^"

Ti mit fogtok olvasni a héten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird