II. Magyar Könyvek Viadala | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: II. Magyar Könyvek Viadala

2015. február 4., szerda

II. Magyar Könyvek Viadala

II. Magyar Könyvek Viadala

Örömmel jelentem be, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy idén részt vehetek a II. Magyar Könyvek Viadala jelöltjeinek nominálásában. Remek kezdeményezésnek tartom a Viadalt, ezért nagyon izgatott vagyok, hogy egy kicsit én is a részese lehetek.

Hogy pontosan mi is ez az egész és milyen kategóriákban lehet majd szavazni, a fentebb linkelt honlapról idézem:

"Miről szól a Magyar Könyvek Viadala? Ez a kezdeményezés azért született meg, hogy elismerjük a magyar írók és alkotók munkáit. A jelölteket a könyvekkel (is) foglalkozó bloggerek állították össze, a végső győztest az olvasók, szavazatok alapján állapíthatják meg.

Mikor kezdődik a II. Magyar Könyvek Viadala? Az első szavazás Március 1-jén debütál az oldalon, a bloggerek február 15-ig jelölhetnek. Azért lett kitolva a viadal időpontja, hogy a 2014 decemberében megjelent könyveket is legyen idejük elolvasni a bloggereknek, és az olvasóknak is."

"A Magyar Könyvek Viadalán tíz kategóriában keressük az olvasók kedvenceit. Íme, a kategóriák!

- AZ ÉV LEGSZEBB KÖNYVBORÍTÓJA
Ki ne szeretne ámuldozni egy-egy csodálatosan szép könyvborító láttán? Ünnepeljük tehát közösen azokat a grafikusokat, akik megálmodják a legszebb könyvborítókat.

- AZ ÉV FORDÍTÓJA
Ritkán esik szó a fordítókról, pedig az ő alázatos, szeretetteljes munkájuk is szükségeltetik ahhoz, hogy a külföldi írók könyveit kiváló minőségben olvashassuk el magyarul. A fordítók munkája igencsak nehéz, hiszen nem csak a fordítandó nyelven, hanem magyarul is kiválóan kell beszélniük. Profizmusukért mindenképp megérdemlik az elismerést.

- AZ ÉV ISMERETTERJESZTŐ KÖNYVE
Memoár, pszcihológiai könyv, szakácskönyv netán képesfüzet? Mindegyik mű értéket tartalmaz, ami elismerésért kiált.

- AZ ÉV MESEKÖNYVE
Mesekönyvet felolvasni egy gyermeknek, vagy akár felnőttként elmerülni egy aranyos történetben felülmúlhatatlan élmény, igazi feltöltődés a léleknek. Ebben a kategóriában azok a mesekönyvek szerepelnek, amiket 13 éves korig ajánlanak a kiadók elolvasásra.

- AZ ÉV IFJÚSÁGI KÖNYVE
Az elsősorban 14 és 21 közti célcsoportnak szánt könyvek, ami jellemzően gimnáziumi környezetben játszódnak, vagy Young Adult besorolással bírnak, nem csak a célcsoport, hanem az idősebb olvasók kegyeit is elnyerték már.

- AZ ÉV SZÉPIRODALMI KÖNYVE
Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére is nevelik az olvasót.

- AZ ÉV SZÓRAKOZTATÓ REGÉNYE
A könyvek alapvető célja a szórakoztatás, utóbbi azonban számos formában megvalósulhat, miközben egy regényt olvasunk.

- AZ ÉV ELSŐKÖNYVES DEBÜTÁLÁSA
Mindig öröm új tehetségeket köszönteni a magyar irodalmi palettán. Itt olyan szerzők könyveivel találkozhatok, akik először 2014-ben léptek a nagy nyilvánosság elé a történetükkel, magán, vagy hagyományos kiadás útján.

- AZ ÉV ÍRÓNŐJE / ÍRÓJA
Eme kategóriában a magyar írókat és írónőket ismerjük el."

Az aktuális információkat és egyéb érdekességeket megtaláljátok a Viadal honlapján, Facebook-oldalán vagy a Molyos Zónában. Érdemes lesz figyelni az eseményeket, mert a szervezők a szavazás mellett számtalan meglepetéssel is készülnek. Én alig várom!

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, úgyhogy hozzászólásban áruljátok el, a 2014-es palettáról ti kiket neveznétek az egyes kategóriákban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird