31 nap a jobb blogolásért #8 - Újrahasznosítás | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #8 - Újrahasznosítás

2015. február 1., vasárnap

31 nap a jobb blogolásért #8 - Újrahasznosítás

31 nap a jobb blogolásért #8 - Újrahasznosítás

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, az eddigi feladatokért ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


Tegnap kihagytam egy napot, ne haragudjatok. Sikeresen lebetegedtem, és nem volt máshoz energiám, mint ágyban fekve sorozatokat nézni (új kedvenc: How to Get Away with Murder - köszönet az ajánlóért a Media-Addictnek!) Ma viszont összeszedtem magam és újult erővel folytatom a kihívást.

A feladat nem más, mint újrahasznosítani egy olyan bejegyzést, amelyet legalább egy éve írtál.

Ez számomra nem jelent gondot, hiszen a Leporolva rovatban rendszeresen ezt csinálom (a kihívás jegyében a nap folyamán is várható egy ilyen poszt), azok kedvéért viszont, akik számára ez furcsának tűnhet, összefoglalom, miért ajánlja az újrahasznosítást a Parajunkee.

Az, ha időként előhúzzuk a régi bejegyzéseinket, nem azt jelenti, hogy lusták vagyunk vagy "csalunk." Ha egy poszt régi, nagy rá az esély, hogy az újabb olvasóink nem találkoztak vele. Vannak olyan témák, amelyek sosem lesznek igazán elavultak, így egy-egy poszt idővel újra aktuálissá válhat, az emlékeztető pedig sem nekünk, sem az olvasóinknak nem árthat. Ha valamikor érték volt, ne hagyjuk feledésbe merülni!

Arról nem is beszélve, hogy mi magunk is változunk, új tapasztalatokkal gazdagodunk, így elég esélyes, hogy egy jóval korábbi posztot, amely önmagában is megállta a helyét, immár friss szemmel, új nézőpontokból tudunk megközelíteni. Nem muszáj tehát eredetiben kirakni újra a régi bejegyzést, sőt a Parajunkee kifejezetten arra biztat, hogy írjuk át, adjunk hozzá, egészítsük ki, hogy még nagyobb hasznára váljon az olvasóknak.

Ha a poszt még mindig úgy aktuális, ahogy van, és semmit nem akarunk változtatni a tartalmán, akkor új kifejezési formákban is gondolkozhatunk, hogy felfrissítsük kicsit. Mi lenne, ha videó formájában közölnénk? Vagy hangfelvételt csinálnánk belőle? Hasonló témájú posztokkal összefűzve akár letölthető pdf-ként is felajánlhatjuk. De csinálhatunk belőle slidert, infografikát, képeket, amit csak szeretnénk. Ezek az alternatív kifejezési formák, ha jól alkalmazzuk őket, nagyon fel tudnak dobni bármilyen tartalmat.

A lényeg, hogy gondoljuk végig, hogyan tudunk új szempontból megközelíteni egy korábbi témát, és ne féljünk újra előhúzni a régi posztjainkat, ha egyszer hasznosnak, érdekesnek találták őket az olvasók.

Kép forrása: 1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird