31 nap a jobb blogolásért #7 - Népszerű bejegyzések | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #7 - Népszerű bejegyzések

2015. január 30., péntek

31 nap a jobb blogolásért #7 - Népszerű bejegyzések

31 nap a jobb blogolásért #7 - Népszerű bejegyzések

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, az eddigi feladatokért ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


A mai feladat, hogy megnézd, melyek a legnépszerűbb bejegyzéseid, és kiemeld őket egy külön bejegyzésben vagy az oldalsávban.

A Parajunkee ezt azért tartja fontosnak, mert hiába hozott egy-egy poszt nagy látogatottságot, amikor közzétettük, az újabb és újabb tartalom hajlamos maga alá temetni a népszerű bejegyzéseket. Persze, az a cél, hogy az emberek minden bejegyzésünket elolvassák, de nem árt észben tartani, hogy a népszerűségnek mindig oka van, az adott poszt valamiért megfogta az olvasókat. Ne hagyjuk hát veszni ezt az értékes tartalmat!

A népszerű bejegyzések kiemelésének több módja is van:

1. Widget vagy egyszerű linkek az oldalsávban

2. A bejegyzések végén használj egy hasonló tartalmakra mutató widgetet (ahhoz hasonlót, amit nálam is láthattok), vagy egyszerűen említs meg korábbi posztokat, amelyek az adott témához kapcsolódóan érdekelhetik az olvasót

3. Sliderek: sok blog felső részében találkozhatsz csúszkával. Ez az első, amit a látogató észrevesz, így azonnal felhívja a figyelmet a korábbi bejegyzésekre is.

4. Ha van a blogodon bemutatkozó oldal, azon keresztül is az olvasó figyelmébe ajánlhatsz néhány kiválasztott bejegyzést. Ez az új látogatóknak is segít, hogy könnyebben átlássák a blogod lényegét.

5. Gyűjtőposzt vagy -oldal: Rendszeres időközönként (attól függően, hogy milyen gyakran posztolsz) egy külön bejegyzésben vagy oldalon is felhívhatod a figyelmet az elmúlt időszak legfontosabb tartalmaira.

Nem mondanám, hogy tele vagyok olyan bejegyzésekkel, amelyeket népszerűnek lehetne nevezni, de a kihívás kedvéért megmutatom, melyik a három legnézettebb posztom:

1. Fiktív fogások, avagy a legemlékezetesebb ételek az irodalomban

2. Így szeress egy lányt, aki ír

3. Most akkor milyen is egy jó blog?!

Nektek melyik a legnépszerűbb bejegyzésetek?

Kép forrása: 1

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon hasznos így egy csokorba szedve, mert nem ismertem mindet. Mindig tanul az ember valamit :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy találtál még valami újat itt nálam. :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird