31 nap a jobb blogolásért #3 - Frissítsd a bemutatkozódat! | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #3 - Frissítsd a bemutatkozódat!

2015. január 26., hétfő

31 nap a jobb blogolásért #3 - Frissítsd a bemutatkozódat!

31 nap a jobb blogolásért #3 - Frissítsd a bemutatkozódat!

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, az eddigi feladatokért ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


A mai feladat: elkészíteni/frissíteni a Rólam menüpontot, illetve új profilképet készíteni hozzá.

Miért fontos egy jó bemutatkozó? Mert mikor egy új oldalra, blogra tévedünk, és valami nagyon megtetszik benne, gyakran az az első dolgunk, hogy megnézzük a blogger bemutatkozóját, mert többet szeretnénk tudni róla és a tartalomról, amit létrehoz. Ha a bemutatkozás egyedi, szellemes és informatív, az nálam nagyon jó pont, ezzel szemben ha az egész oldalon semmit nem találok magáról a bloggerről, attól egy kicsit személytelenebbé válik az egész. 

(Khm, igen, ez célzás volt, Miss Utálok-és-nem-is-tudok-bemutatkozót-írni Olívia!)

A Parajunkee azt tanácsolja, hogy mielőtt belekezdenénk ebbe az elrettentő feladatba, gondoljuk végig, mi az, amit szeretnénk megosztani az olvasóinkkal, mi a célunk a bemutatkozó létrehozásával.

Az én célom, hogy az idetévedő látogató tisztában legyen vele, mit várhat tőlem és a blogomtól, mi motivált a létrehozásban és milyen tartalmakat találhat itt.

A Parajunkee tippjei egy igazán jó bemutatkozó megírásához:

1. Ne az legyen a neve, hogy "Rólam", pörgesd fel egy kicsit!

2. Az embereket nem igazán érdeklik a háziállataid, vagy hogy legszívesebben zöld M&M's-t eszel, de az ehhez hasonló apróságok nagyon jól működnek, hogy személyesebbé és egyedibbé tedd a bemutatkozódat. Attól függően, hogy milyen blogot vezetsz és mi a célod vele, ez rosszul is elsülhet, mert szakmaiatlannak gondolhatnak, szóval ne vidd túlzásba.

3. A blogod bemutatkozója igazából nem rólad, hanem az olvasóidról szól. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit tudsz te és a blogod nyújtani a látogatóknak, majd a választ írd bele a bemutatkozásodba.

4. Gondold végig, hogy mit csinálsz ezen a blogon, miket posztolsz. Írd bele a bemutatkozásodba.

5. Az előző részhez linkelhetsz példaképpen konkrét bejegyzéseket is.

6. Foglald bele, hogy személyesen vagy szakmailag mi közöd van a témához, amiről írsz, és hogy miért segíthet ez az olvasóknak.

7. Mi a blogod célja, "küldetése"?

8. Mesélj el egy személyes történetet, amely a blogodhoz kapcsolódik.

Angolul további tippeket és frappáns példákat találhattok a következő oldalakon is: 1, 2, 3.

Magyar oldalak közül jó példa lehet az urban:eve írójának, Viának a bemutatkozó oldala.


Hú, azt hiszem, ez a feladat még a kommentelésnél is inkább nehezemre esik. Szörnyű vagyok, ha bemutatkozók írásáról van szó, de igyekszem a mai nap folyamán összehozni valamit. Profilképet nem fogok váltani, mert borzasztó nehéz rólam jó fotót csinálni, a mostanival pedig egészen elégedett vagyok.

Ti tudtok bemutatkozót készíteni? Mit szoktatok beleírni? Van valamilyen tippetek?


Kép forrása: 1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird