31 nap a jobb blogolásért #6 - Tervezzünk előre! | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #6 - Tervezzünk előre!

2015. január 29., csütörtök

31 nap a jobb blogolásért #6 - Tervezzünk előre!

31 nap a jobb blogolásért #6 - Tervezzünk előre!

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, az eddigi feladatokért ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


Nagyon köszönöm azoknak, akik segítettek a tegnapi feladatban és időt szántak rá, hogy megválaszolják a bloggal kapcsolatos kérdéseket. Hasznos tanácsokat kaptam, amelyeket igyekszem megfogadni, javítani azon, amin lehet. Továbbra is várom az észrevételeiteket, már akkor is hálás leszek, ha a tizenöt kérdésből csak egyre választ adtok.

A mai feladat előre megtervezni hétnapnyi bejegyzést. Nem kell megírni őket, csak gondolkozni a témán, esetleg vázlatba szedni a főbb pontokat.

A Parajunkee összefoglalja, miben segíthet a tervezés:

1. Ha előre tudod, miről fogsz írni, kevesebb a stressz, kisebb a nyomás.

2. Több időd marad más dolgokkal foglalkozni.

3. Több időd van átolvasni, javítgatni a bejegyzéseket.

4. Több időd van utánajárni a témának, amiről írsz.

5. Előre beharangozhatod a bejegyzéseidet.

6. Több időd marad megismertetni másokkal a blogodat, foglalkozni a hozzá kapcsolódó közösségi médiával, más bloggerekkel megismerkedni, hozzászólni az ő munkájukhoz stb.

A tervezéssel kapcsolatban én általában két véglet között ingadozom: vagy annyira belemerülök, hogy a konkrét munkával egyszerűen nem haladok semerre, vagy csak fejben foglalkozom vele minimálisan és határozott útiterv nélkül belevágok a feladatba. Az utóbbi mindeddig több eredményhez vezetett, ugyanakkor egyrészt belátom a tervezés fontosságát. másrészt sok esetben jobban is élvezem magát a folyamatot, mint a végeredményt.

Találtam két letölthető tervezőt, amely segíthet a bejegyzésekkel való sakkozásban. Az egyiket Via készítette az urban:eve-en, a másikat pedig a Daily Dorothy szerkesztője, Dóri. Nézzétek meg őket, hátha nektek is hasznotokra lesznek. :)

Én már nagyjából tudom, mi várható a blogon a következő egy hétben, remélem, elnyeri majd a tetszéseteket. Addig is kíváncsi lennék, ti milyen viszonyban vagytok a tervezéssel. Neki sem kezdtek a munkának nélküle? Feleslegesnek tartjátok? Vagy valahol a kettő között?

Kép forrása: 1

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy megosztottad a tervezős bejegyzésemet, örülök, hogy hasznosnak találod :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy elérhetővé tetted számunkra. ^^

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird