31 nap a jobb blogolásért #1 - Kezdjünk kommentelni! | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #1 - Kezdjünk kommentelni!

2015. január 24., szombat

31 nap a jobb blogolásért #1 - Kezdjünk kommentelni!

31 nap a jobb blogolásért #1 - Kezdjünk kommentelni!

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


Ahogy a tegnapi roppant frappáns "Akkor most milyen is egy jó blog?!" elnevezésű bejegyzésben írtam, mától elkezdem a 31 Days of Better Blogging kihívást, ahol az első napi feladat: kommentelni, illetve megsokszorozni azt a számot, amennyit naponta általában kommentelsz. Tehát ha napi egyszer írsz hozzászólást, ma írj tízet, ha eleve tízet írsz, ma írj húszat.

A kihívás eredeti oldalán elolvashatjátok angolul, miért fontos ez, és én is említettem a tegnapi posztban, de azért gyorsan összefoglalom, mit írt hozzá a Parajunkee:

A kommentelés kulcsfontosságú, hogy sikeres blogger legyél, ehhez néha tágítanod kell a határaidat

Ha valaki blogol egy ideje, minden bizonnyal van egy kialakult ismerősi köre, akik általában kommentelnek hozzá és viszont, emiatt azonban sokszor nem vesszük a fáradságot, hogy új blogokat fedezzünk fel és megismertessük magunkat másokkal. Jó kiindulási pont lehet, ha megnézzük, kik szólnak hozzá az ismerőseink bejegyzéseihez és őket látogatjuk meg, így egyrészt nem kalandozunk túl messze otthonról, másrészt nagy rá az esély, hogy hasonló érdeklődésű emberekhez tévedünk.

Az értelmes kommentet mindenki nagyra értékeli

Ha elkezdünk kommentelni, az már fél siker, de nem árt odafigyelni arra is, hogy amit mondunk, ne legyen teljesen érdektelen. Egy könyves blog esetében például biztos jól esik a bloggernek, ha megírjuk, hogy "Tök jó értékelés!", de annak valószínűleg még jobban örül, ha elmondjuk, igazából mi is tetszett vagy nem tetszett benne. Arról nem is beszélve, hogy egy félsoros kommenttel nem fogunk kitűnni a tömegből, nem sugallja azt másoknak, hogy érdemes benézni hozzánk és követni minket. A Parajunkee azt tanácsolja, kezeljünk úgy egy kommentet, mint ha egy beszélgetés közepén tartanánk, ahol választ várunk arra, amit épp mondtunk. Tedd egyértelművé, hogy te is része vagy a blogos világnak, és olyasmit írj, ami hozzátesz a bejegyzés tartalmához, kérdést vet fel stb.

Ne csak azért kommentelj, hogy magadat promózd!

Fontos, hogy a kommentünk ne kizárólag saját magunk "eladásáról" szóljon, mert azt senki nem veszi jó néven és pont az ellenkező hatást éri el. Ha úgy ítéljük, hogy helyénvaló, például ha mi is írtunk hasonló dologról, mint a poszt, ahová kommentelünk, a hozzászólás végén leírhatjuk a saját bejegyzésünk linkjét, de tartsuk észben, hogy a hozzászólásunk alapvetően az adott bejegyzés írójának és olvasóinak szól. Ha őszintén támogatunk másokat, ők is szívesebben támogatnak minket.

Szóval ez az első napi feladat. Ha van kedvetek, csatlakozzatok a kihíváshoz! Én is igyekszem aktivizálni magam, szóval senki ne lepődjön meg, ha ma vagy a következő pár napban új hozzászólása érkezik tőlem. :)

Kép forrása: 1

8 megjegyzés:

  1. Hát ez az első feladat már meghozta az eredményét, én már itt vagyok! :D Köszi a kommentet, és most én is körülnézek itt nálad! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, feldobtad a napom! :D Egy ideje már olvasom a blogodat, de a kommentelésre mindig nehezen veszem rá magam, úgyhogy jót tesz ez a kihívás, hogy kimozduljak a komfortzónámból. ^^

      Nagyon köszönöm, hogy benéztél! :)

      Törlés
  2. Szerintem tök jók ezek a bejegyzések :)

    VálaszTörlés
  3. Ez de jó! Aktivizálni kell magam, és félretenni a játékot (fránya Sims), mert folyton lemaradok az olvasgatással, pedig úgy szeretem a posztjaid! Most megint egy régebbi bejegyzéshez szólok hozzá, bocsi. ^^

    Szó mi szó, most nagyon megőrültem ennek a kihívásnak, és előre várom a sok új posztod. Igazság szerint köszönetet is akarok mondani, mert hogy írtál erről és csinálod, nekem is megjött a kedvem, technika ördöge ide vagy oda, csúnya dolog lustálkodnom és elhanyagolni a blogolást, s de most kedvet kaptam csatlakozni hozzád ebben. :)

    Amúgy azzal együttérzek, hogyha nehezen kommentálsz, mert kicsit én is úgy vagyok vele. Hiába lenne mondanivalóm, van, hogy inkább visszafogom magam, és nem mondok semmit, mert volt egy-két tapasztalatom online összezördülésekkel, és kicsit betoji vagyok, de azt is tudom, hogy néha ki kell lépni a komfort zónából, szóval én már csak hevesen bólogatok itt egyetértésemben, illetve nagyon örülök :D

    Sok sikert a kihíváshoz, és további jó blogolást! (Vagy mit mondjak :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megint én vagyok. Bocsi az esetleges elírásért, a szójavaslat folyton szórakozik velem -, -

      Törlés
    2. A Sims már csak ilyen. ;) Melyik résszel játszol?

      De jó, csináld te is, csináld te is! :D Én is nagyon örülök neki, mert egyrészt egy csomó dolgot tanulok belőle, másrészt rákényszerít, hogy rendszeresen posztoljak, és még a témát is megadja. :'D

      Remélem, tudod, hogy nálam nem kell visszafognod magad kommentelés terén. Mindig nagyon örülök a hozzászólásaidnak. Ha valamiben nem értesz egyet, azt is írd meg nyugodtan bármikor, a kulturált véleménycsere híve vagyok. :)

      Köszönöm! Remélem, te is elkezded és mehetek hozzád kommentelni. ;)

      Törlés
  4. Csak hogy a kérdésedre válaszoljak: most a Sims Freeplay-re függök tableten, mert a laptopom kicsit öregecske, és legutóbb is baj volt a játékkal. Mondjuk elég szép a Freeplay grafikája is, meg jobb mint a semmi. :D Néha elkap a gamer láz, és akkor napokig függök, hehe.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird